Нові правила мобілізації в Україні: розширені повноваження для ТЦК та СП

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Національні депутати активно працюють над законопроєктом, який може кардинально змінити правила мобілізації в Україні та розширити повноваження Територіальних центрів керування та Спеціальних підрозділів. Зміни передбачається внести до розгляду Верховної Ради ще до кінця цього року.

Реклама

Секретар комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко підтвердив можливе розширення повноважень ТЦК та СП, вказавши, що наразі у їхніх співробітників практично немає права зупиняти людей на вулиці, перевіряти документи чи вручати повістки.

“Територіальні центри керування та Спеціальні підрозділи мають багато питань щодо мобілізації. По факту, у них немає права зупиняти людину, вимагати документи чи вручати повістки”, – наголосив Костенко в ефірі Radio NV.

Відзначивши, що і правоохоронці намагаються уникати таких ситуацій, щоб уникнути скандалів, він також зазначив про плани залучення до призову як поліцейських, так і працівників ТЦК.

Парламентарі повідомили, що проєкт закону, який передбачає розширення повноважень працівників військкоматів, буде представлений наприкінці цього року. Зазначено, що нові правила дозволять їм здійснювати відео- та аудіозаписи, перевіряти документи та приписні.

Також відомо, що президент Володимир Зеленський доручив розробити комплексний мобілізаційний план представникам Міністерства оборони, Генерального штабу ЗСУ та інших відомств. Ймовірно, цей план буде представлений найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоMC.today

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: