Українське науково-виробниче об’єднання розробляє броньовану евакуаційну машину для військових

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Україна крокує вперед у сфері оборонної техніки, розробляючи нову медичну евакуаційну машину для потреб військових. Про це повідомила заступниця Міністра стратегічної промисловості України, Анна Гвоздяр, в інтерв’ю Радіо Свобода.

Реклама

Розробка відбувається на базі бронемашини “Козак-7”, яка вже має власну медичну версію. Оригінальна бронемашина базується на американському позашляховику Ford F550 і відповідає високим стандартам балістичного та протимінного захисту.

Медичне відділення машини розраховане на перевезення чотирьох поранених осіб в положенні лежачи, а також медичного персоналу. Прототип машини наразі проходить випробування, під час яких виявляються та усуваються недоліки для максимального адаптування до потреб військових.

“Козак-7” був представлений наприкінці січня 2022 року, за місяць до початку російської агресії. Машина вже надійшла на озброєння Сил оборони та використовується десантно-штурмовими військами.

Цей крок свідчить про постійний розвиток та вдосконалення української оборонної техніки для ефективного захисту національної безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоМілітарний

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: