Аналог інтернету Starlink від Huawei успішно пройшов перші випробування

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Huawei зробила значний прорив, успішно провівши перші випробування супутникової інтернет-мережі на низькій навколоземній орбіті (LEO), аналогічної сервісу Starlink від SpaceX.

Інформація про випробування була опублікована на китайській соціальній платформі Weibo. Під час презентації було показано, що випробування LEO супутникового зв’язку дали змогу досягти швидкості завантаження до 660 Мбіт/с.

Ван Цзюнь, провідний фахівець лабораторії бездротових технологій 6G Huawei, поділився подробицями на заході Aerospace Information Industry International Ecosystem Event, що відбувся в Чунціні, Китай.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Huawei давно цікавиться можливістю супутникового зв’язку для своїх смартфонів. Так, недавній Mate 60 Pro вже має можливість підключення до геостаціонарних супутників.

Однак ці супутники знаходяться на те щоб значно вище, ніж їхні LEO-аналоги, що обмежує швидкість з’єднання. LEO супутники, будучи значно меншими за розміром, забезпечують вищі швидкості мережі та екологічну стійкість, оскільки в разі аномалії вони згорають в атмосфері Землі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.