Українцям рекомендують перейти на роутери з SIM-картами, щоб підготуватися до можливих відключень електроенергії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб завжди залишатися на зв’язку, потрібно подбати про домашнє джерело безперебійного живлення, а також про мобільний та інтернет-зв’язок. Раніше ми розповідали про чотири способи зарядити смартфон під час відключення електроенергії, а зараз покажемо, як залишатися на зв’язку, навіть якщо у вашого провайдера виникли проблеми з мобільним зв’язком.

Wi-Fi роутери з SIM-картами – досить цікавий варіант. На відміну від звичайних роутерів, він перемикається на інтернет від мобільної мережі, коли немає підключення до кабельного інтернету. Однак, якщо роутер підключений до джерела безперебійного живлення, про перебої з електрикою взагалі не варто турбуватися.

Втім, ми попереджаємо про три недоліки таких роутерів:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Швидкість інтернету буде обмежена можливостями 3G/4G оператора мобільного зв’язку.
  2. Потрібно підбирати вигідний тариф: найкраще вибрати той, де буде безлімітний трафік. Зважайте, що вам доведеться оплачувати і дротовий інтернет, і послуги мобільного оператора.
  3. Переключення між кабельним та мобільним інтернетом – не миттєве, вам доведеться зачекати на підключення декілька секунд, а в деяких випадках навіть здійснити повторну авторизацію після такого перемикання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.