Новини України та Світу

Мінцифра готується до запуску «Армії роботів» та «Армії РЕБу»: що чекає Україну у 2024 році

Share

Міністерство цифрової трансформації у 2024 році планує нарощувати свої ініціативи у сферах інновацій, освіти та технологій оборони, зокрема, розширює фокус на роботизованих системах та радіоелектронній боротьбі (РЕБ). Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час Forbes Tech Conference.

«Ми працюємо та будемо працювати над інноваціями, освітою та технологіями. Наші проєкти спрямовані на розвиток інновацій і технологій. Ми хочемо слухати ринок, сприяти бізнесу у розвитку і створювати конкурентні рішення», – зазначив Федоров.

У 2024 році Мінцифра планує аналізувати досвід лідерів за рівнем ВВП та 100 найбільш інноваційних компаній у світі. Основний акцент буде зроблено на підтримці розвитку технологій штучного інтелекту, оборонних технологій, EdTech, GovTech, MedTech, BioTech, збереженні екосистем, AgriFood Tech та XR.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Дрони, човни-камікадзе, супутниковий звʼязок, засоби РЕБ, системи ситуативної обізнаності, роботизовані системи — це проєкти, від яких залежить ефективність нашого руху під час цієї війни. Ми також плануємо запустити «Армію роботів» і «Армію РЕБу», але це вже окрема історія», – додає міністр.

Федоров зауважив, що у сучасній війні технології, такі як РЕБ, дрони, супутниковий зв’язок і човни-камікадзе, допомагають зменшити втрати серед людей.

Нагадуємо, що кластер розвитку технологій у галузі оборонних технологій Brave1 планує витратити понад $2 млн на українські розробки до кінця 2023 року, а бюджет на 2024 рік становитиме понад $39 млн.

Kairov Vitaliy

Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

Опублікував
Kairov Vitaliy
  • Останні записи

    Samsung Galaxy A53 отримав урізану версію One UI 6.1

    Компанія Samsung почала поширювати оновлення фірмової оболонки One UI 6.1 для смартфонів Galaxy A53. Прошивка…

    19.05.2024

    Названо 10 найлегших для злому чотиризначних паролів

    Існує 10 000 можливих комбінацій для 4-значного пароля, але люди зазвичай використовують найпопулярніші PIN-коди, а…

    19.05.2024

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024