Що відбувається в інтернеті за хвилину

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За останній рік середня кількість пошукових запитів за хвилину в Google зросла на 65%: у 2022 році кожні 60 секунд здійснювалося 5,9 мільйона запитів, а у 2023 році цей показник сягнув 9 мільйонів. Популярність інтернету та зростаюча кількість його користувачів збільшила потребу зберігати більше інформації. Про це свідчить дослідження, проведене UCloud, найбільшим хмарним оператором в Україні.

Експерти компанії проаналізували дані з різних ресурсів, які відстежують використання глобальних сервісів, в тому числі сервісів, що зберігають дані в хмарі.

Світ постійно стає все більш глобальним. Населення планети вже перевищує 8 мільярдів, з яких 5,16 мільярда – користувачі інтернету. Це становить приблизно 64,4% населення. В Україні, з іншого боку, ця цифра становить 72%. В середньому кожна людина проводить в інтернеті щонайменше три години щодня. Нерегулярні користувачі складають 13% населення, а 14% респондентів взагалі не користуються інтернетом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Чим далі, тим більше людей користуються інтернетом. Ця тенденція зберігається не лише у світі, але й в Україні. Наприклад, Україна постійно збільшує пропускну здатність ліній електропередач. Саме тому нам потрібно приділяти більше уваги безпеці даних”, – говорить Сергій Поляков, керівник відділу продажів компанії UCLOUD.

Тотальна війна в Україні вплинула на тенденції використання інтернету. Українці стали більше уваги приділяти новинам та інформаційним повідомленням, а за даними Громадянської мережі ОПОРА, найбільше інформації українці отримують із соціальних мереж, телебачення та інтернету (за винятком соціальних мереж).

Інтернет входить до трійки лідерів за рівнем небезпеки. Тому дуже важливо навчитися розпізнавати фейки та перевіряти достовірність інформації, щоб не стати жертвою інформаційної війни. Також важливо пам’ятати про захист своєї інформації, оскільки з початком повномасштабної війни значно зросла кількість хакерських атак.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.