Тім Кук та інші американські бізнес-лідери зустрілися із Сі Цзіньпіньом на секретній вечері

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

15 листопада голова Apple Тім Кук та близько 20 інших високопоставлених американських підприємців взяли участь у секретній вечері з китайським лідером Сі Цзіньпіном у Пекіні. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на джерела, знайомі із ситуацією.

За даними агентства, Сі Цзіньпін намагався переконати гостей у тому, що Китай є миролюбною та відкритою країною, яка потребує іноземних інвестицій та співробітництва. Він також запевнив їх, що Китай не прагне конфронтації з іншими державами та не планує військового вторгнення на Тайвань.

Тім Кук не вперше зустрічається із Сі Цзіньпіном, але цього разу він був одним із небагатьох представників великих технологічних компаній, які були запрошені на вечерю. Серед них були також керівники Broadcom, Honeywell та Qualcomm. Однак, жоден із глав Microsoft, Amazon, Google або Meta* не був помічений на заході.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Bloomberg зазначає, що гості були під суворим контролем охорони, яка не давала їм підійти до Сі Цзіньпіна. Також не було обговорено жодних конкретних питань щодо торговельних відносин між США та Китаєм чи ситуації навколо Тайваню.

Повний список учасників вечері можна переглянути тут . Він включає таких відомих особистостей, як засновник Bridgewater Associates Рей Даліо, глава Citadel Кен Гріффін, Марк Паркер – голова Nike, Альберт Бурла з Pfizer, та інших.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.