Блискуча ідея Nothing Phone більше недоступна користувачам

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Програму Nothing Chats, сумісну з iMessage, видалили з Google Play. Експерти визнали його небезпечним для користувачів. 

Доступ до Nothing Chats тривав менше доби, але його встигли завантажити понад 10 000 людей. Як з’ясувалося, надіслані повідомлення “падали” на сервер Sunbird (постачальник послуг Nothing) без будь-якого захисту і вже там були зашифровані. Крім того, всі дані зберігалися, що по суті відкриває доступ до особистого листування без відома користувачів. 

Раніше засновник Nothing Карл Пей запевняв, що у співпраці з Sunbird технологія забезпечує максимальну конфіденційність завдяки наскрізному шифруванню. Насправді експерти з xts.com підтвердили наявність уразливості, отримавши доступ до бази даних повідомлень за допомогою створеного 23-рядкового коду. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Основний шквал критики припав на партнерів, сама Nothing поспішила згладити «кути» і заявила, що причиною збою стали банальні баги програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.