Дуже небезпечний: новий реактивний дрон Shahed-171 показали на відео

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Іран випробував новий безпілотник Shahed-171, який, на відміну від свого попередника Shahed-136, працює на реактивному двигуні. Особливістю безпілотника є його здатність злітати безпосередньо з пікапа, що рухається, без необхідності використання спеціального пускового обладнання. Відеозапис випробувань опублікував OSINTNic, інтернет-дослідник, що спеціалізується на військових технологіях.

На відео також показано процес виробництва цього БПЛА: Shahed-171 може злітати без допоміжних прискорювачів, просто розганяючись на пікапі. Іранські військові позиціонують Shahed-171 Simorgh як БПЛА для розвідувальних місій. Його конструкція крила схожа на RQ-170, що використовується американськими військовими для збору розвідданих. Іранська версія Shahed-171 може бути оснащена таким озброєнням, як вибухові боєголовки і керовані ракети.

З точки зору технічних характеристик, безпілотник має довжину фюзеляжу 4,5 м і розмах крил 13 м. Максимальна швидкість Shahed-171 становить 460 км/год, а дальність польоту – 4400 км. Час польоту – до 10 годин за умови безперервного польоту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.