Зарплата та пенсія українців зросте у 2024 році: що очікувати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Голова правління “Ліга банків України” Олена Коробкова повідомляє, що реальна зарплата в Україні може збільшитися на 8,5% у наступному році. Вона вказує на позитивний тренд у бюджеті на 2024 рік, де передбачено підвищення мінімальної та середньої зарплати до 22 тисяч гривень.

За словами Коробкової, аналогічна динаміка спостерігається і з пенсіями. Уряд також планує впровадити бальну систему нарахування пенсій, спрямовану на покращення соціального забезпечення громадян.

Дані платформи “Опендатабот” вказують, що середня пенсія в Україні у третьому кварталі 2023 року становила 5 350 гривень. Очікується, що зростання пенсій також стане частиною соціальних змін у наступному році.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Прийнятий Верховною Радою державний бюджет на 2024 рік спрямований на підтримку оборони та безпеки, індексацію пенсій, зростання мінімальної зарплати, а також інвестиції в освіту та медицину.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

ДЖЕРЕЛОСуспільне Новини

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.