Підлітки відмовляються від Android та переходять на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Все більше молодих людей проклинають Android і не хочуть користуватися смартфонами на цій платформі. Про це повідомляє Android Police.

За даними цього джерела, тенденція “айфонізації” серед молоді найбільш виражена в США. Операційна система Android залишається найпопулярнішою системою у світі, але американці псують цю статистику: у 2022 році iOS вперше в історії обжене “зелених роботів”, перевищивши 50% ринку. Відтоді відхід від Android прискорився.

Сьогодні підлітки починають користуватися смартфонами раніше, ніж будь-коли раніше, але бренди, схоже, не усвідомлюють серйозності цього явища і не звертають жодної уваги на юних користувачів. Згідно з опитуванням Piper Sandler, 87% опитаних підлітків користуються iPhone, а 88% планують придбати смартфон Apple в якості свого наступного смартфона. Це означає, що молоді люди та дівчата не залишають iOS, а деякі планують перейти з Android на iOS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерела розглядають цю статистику як смертний вирок для Android у США і наводять три причини для такої думки:

Підлітки знайомі з екосистемою Apple з раннього віку. Наприклад, у дитинстві батьки дають їм iPad для перегляду мультфільмів, потім вони купують iPhone зі знайомою їм операційною системою і залишаються фанатами Apple у дорослому віці.
Підхід Apple до реклами є більш успішним. Рекламні ролики Apple є високоефективними, продуманими, змістовними та цікавими для молодих людей. Телекомунікаційні оператори також просувають iPhone своїм клієнтам разом із SIM-картами та вигідними контрактами. Спортивна індустрія переповнена продукцією “Apple”. Чи то з рекламних банерів і плакатів, чи то від спортсменів, які самі користуються айфонами, з’являються в ЗМІ з айфонами в руках і публічно вихваляють їх.

Негативний досвід використання Android. Батьки часто купують своїм дітям дешевий Android-смартфон в якості першого, але надовго запам’ятовують лаги і глюки недолугих, “дитячих” пристроїв. У той же час, навіть найбюджетніші пристрої Apple значно перевершують дешеві Android-смартфони за якістю та швидкістю роботи. Як наслідок, підлітки навряд чи захочуть повернутися до “Андроїдів”.

Автори дослідження вважають, що існує лише один спосіб, яким Google може залучити підлітків і захистити свої позиції. Для цього вона повинна заохочувати виробників експериментувати з форм-факторами, кольорами та матеріалами корпусу, а також впроваджувати більше інструментів кастомізації в саму операційну систему.

Вони також повинні приділяти більше уваги питанням екології, оскільки молоде покоління більше переймається проблемами довкілля, ніж старше. Можливо, Apple також відчуває цю тенденцію, і немає жодної презентації, яка б не згадувала про екологічні проблеми. І, нарешті, Google може спробувати “маргіналізувати” iPhone у своїй рекламі і створити ауру “старшого” пристрою для “дорослих, які не знають, що вони роблять”. Таким чином, iOS буде сприйматися молодими людьми як стандарт для групи, проти якої підлітки історично повставали і завжди були в протиріччі з самими собою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.