Данилов виступив за зміни у роботі Telegram-каналів: що він пропонує

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Секретар РНБО Олексій Данилов виступає проти анонімності діяльності Telegram-каналів. Відсутність будь-якої відповідальності, на його думку, допомагає поширювати російські наративи, заявив він.

Про це він написав у Facebook. Данилов підкреслив, що відповідальні за поширення інформації, що охоплює та впливає на мільйонну аудиторію, мають бути відомі.

«Головна загроза діяльності певної групи Telegram-каналів — це анонімність їхніх власників та відсутність будь-якої відповідальності за поширення неперевіреної, сфальшованої та свідомо маніпулятивної інформації. З урахуванням цих особливостей російський режим широко використовує Telegram-майданчики для спроб дестабілізації українського суспільства», — написав секретар РНБО.

Він назвав головну вимогу до діяльності Telegram-каналів – деанонімізація їхньої роботи. Також вони повинні дотримуватися загальноприйнятих журналістських стандартів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Профілактика загрози — медіаграмотність та постійна робота з виявлення та викриття фактів дезінформації та маніпуляцій. Паралельно з цим має відбуватися процес створення якісного інформаційного продукту, формування ситуації контентного домінування в українському Telegram-сегменті», — резюмував Данилов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.