Чутки: чіп M3 Ultra отримає 32 ядра CPU, 80 ядер GPU та 256 ГБ оперативної пам’яті

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Передбачається, що чіп M3 Ultra від Apple досягне нових висот у прагненні передових технологій. Після нещодавньої появи процесорів сімейства M3 в лінійці MacBook Pro, навколо передбачуваного чіпа M3 Ultra піднімається галас, що дає безпрецедентну потужність і приголомшливу продуктивність.

M3 Ultra, як повідомляє Марк Гурман з Bloomberg в останньому випуску розсилки Power On, може похвалитися потужним 32-ядерним CPU і 80-ядерним GPU, що складаються в цілому з 184 млрд транзисторів. Ці разючі цифри є значним стрибком порівняно з вже досить грізним M3 Max, який оснащений 16-ядерним CPU і 40-ядерним GPU.

Якщо чутки виявляться правдою, то M3 Ultra буде два чіпи M3 Max, з’єднаних між собою з використанням технології UltraFusion, розробленої Apple для спільного використання ресурсів процесорів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для порівняння, M3 Max, який в даний час є топовим процесором Apple, має 16 ядер CPU, 40 ядер GPU та 92 млрд. транзисторів. Потенційні характеристики M3 Ultra передбачають подвоєння кількості ядер CPU та GPU, що говорить про безпрецедентний рівень обчислювальної потужності.

Процесори лінійки M3 дотримуються традицій інновацій Apple, і кожна їхня ітерація розширює межі можливостей. Представлений процесор M3 Ultra може перевернути уявлення про високопродуктивні обчислення завдяки своїй конфігурації.

Зокрема, очікується, що M3 Ultra підтримуватиме до 256 ГБ об’єднаної оперативної пам’яті.

Якщо M3 Max вже використовується у флагманському 16-дюймовому MacBook Pro, M3 Ultra може підняти продуктивність на нову висоту. Гурман вважає, що якщо Apple продовжить практику подвоєння конфігурацій CPU та GPU, то M3 Ultra може отримати абсолютну міць.

Швидше за все Apple представить новий чіп M3 Ultra наступного, 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.