Apple не витримує чесної конкуренції з Huawei

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька років тому США ввели санкції проти Huawei, що мало не згубило цю компанію. По ній було завдано дуже серйозного удару, проте вона оговталася від нього, про що свідчить свіжа статистика продажів.

Американська влада підозрювала Huawei у шпигунстві на користь уряду Китаю і відрізала її від новітніх технологій (зокрема, заборонивши Qualcomm продавати Huawei процесори з 5G). Якимось чином Huawei змогла обійти заборони і випустила дуже вдалий смартфон Mate 60, який має підтримку мереж зв’язку п’ятого покоління.

Експерти деякий час дивувалися, намагаючись зрозуміти, звідки у Huawei з’явилися технології, що дають змогу випустити флагманський мобільний процесор із вбудованим 5G-модемом. Існують навіть конспірологічні версії. Згідно з першою, Huawei таємно купує американські чипи через кілька фірм-прокладок, а потім змінює на них маркування. Друга теорія свідчить, що Huawei викрала секрети в американських компаній і передала їх одному з виробників мікросхем, який зміг таємно налагодити масове виробництво процесорів на її замовлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляє аналітична фірма Counterpoint, у жовтні продажі смартфонів Huawei в Китаї зросли на 83%, відібравши частку в Apple, чиї продажі впали на 11%. У Китаї широко поширені мережі 5G, тому смартфони без підтримки цієї технології продаються дуже погано. Випуск Mate 60 ознаменував повернення Huawei в число сильних гравців на ринку смартфонів, і тепер компанії потрібно якимось чином закріпити свої позиції – наприклад, показавши настільки ж стрімке зростання за межами Китаю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.