Українські ЗРК “Бук“ адаптували під американські ракети Sea Sparrow

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Український зенітно-ракетний комплекс 9к37м “Бук-М1” був адаптований для використання американських зенітних ракет Rim-7 Sea Sparrow з напівактивними радіолокаційними головками самонаведення. Про це повідомив представник командування Військово-Повітряних сил армії України Юрій Гнат.

Про те, що ракета Rim-7 Sea Sparrow з’явилася в Збройних силах України, стало відомо в 2023/1 році. Це було своєчасне рішення західних союзників, оскільки ЗСУ скоротили свій запас радянських ракет для радянських зенітно-ракетних комплексів. В іншому випадку велика кількість радянських ЗРК 9к37бук, які досі є у ЗСУ, залишилися б без боєприпасів, тобто вони були б марні до речі, згідно з військовим балансом, станом на 2020 рік Україна мала 72 ЗРК “Бук”.

Західні союзники мають великий запас ракет “Сі Спарроу”. Звичайно, “Сі спарроу” менше і легше своїх радянських аналогів. Але ” Сі Спарроу “має меншу дальність польоту – 30-35 км, в залежності від модифікації, в порівнянні з дальністю польоту аналогічних радянських ракет в 20-25 км.тому комплекси ППО” Бук ” з ракетами RIM-7 слід використовувати в першу чергу для захисту об’єктів критично важливої інфраструктури.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чому система ППО ” Бук ” була обрана для інтеграції з ракетою Rim-7sea Sparrow. Тому що він має багато напрямних каналів і більш зручний при експлантації.

ЗРК 2К12 ” Куб ” з ракетою sea sparrow.Спроби інтегрувати ракету RIM-7 в радянську систему протиповітряної оборони вже робилися. Саме тому на Міжнародній виставці оборонної промисловості в Кельні (Німеччина) в 2008 році публіці був представлений ЗРК 2К12 “Куб” з ракетою Sea Sparrow. Це оновлення було запропоновано американською компанією Raytheon та польською компанією Wojskowe Zakładyubezpieczenia. Американська ракета повинна була замінити радянську ракету 3М9, запаси якої були вичерпані.

Чеська Республіка також хотіла адаптувати радянський комплекс 2К12 ” Куб ” до західних ракет. Зокрема, на італійській ракеті MBDA Aspide7, яка технічно нагадує AIM-2000sparrow (також була сформована основа ракети Rim-7sea Sparrow). Цей комплекс був розроблений, але не був прийнятий на озброєння чеської армії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.