Встановлення додатків поза App Store з’явиться у користувачів у ЄС у першій половині 2024 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами Марка Гурмана з Bloomberg, користувачі iPhone у країнах ЄС наступного року зможуть завантажувати додатки, розміщені поза App Store.

Зміна, яка відбудеться у першій половині 2024 року, дозволить користувачам завантажувати програми без використання App Store, а розробникам не потрібно буде платити 15-30% відрахувань Apple.

У своєму останньому випуску розсилки Power On Гурман повідомив , що Apple введе «суворо контрольовану систему», яка дозволить користувачам з ЄС встановлювати додатки, розміщені поза App Store. Очевидно, що користувачі в інших країнах, що не входять до складу ЄС, доступ до нових можливостей не отримають.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Закон Європейського союзу про цифрові ринки (DMA), який набув чинності 1 листопада 2022 року, вимагає від компаній відкрити свої сервіси та платформи для інших розробників.

DMA вплине на платформи Apple, і це може призвести до того, що компанія внесе серйозні зміни в App Store, «Повідомлення», FaceTime, Siri та багато іншого.

Незалежно від своєї позиції, компанія Apple повинна дотримуватись вимог DMA, інакше у разі порушення законів ЄС їй загрожують штрафи у розмірі до 20% від загальносвітового доходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.