НБУ готується до блекауту: скільки часу працюватимуть банківські відділення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В разі блекауту, викликаного обстрілами російською агресією, понад 53% банківських відділень в Україні будуть функціонувати протягом не менше трьох діб. Про це повідомив заступник голови Національного банку України, Олексій Шабан.

Зараз в рамках мережі Power Banking діє більше ніж 2 360 відділень у понад 380 населених пунктах по всій контрольованій території України. Це становить понад 53% від усіх функціонуючих відділень, при цьому 75% з них є відділеннями системно важливих банків, кількість яких наразі складає 15.

За словами Шабана, Національний банк вимагає наявності резервного джерела енергії та зарезервованих каналів зв’язку в цих відділеннях. Також банки зобов’язані гарантувати працездатність своїх дата-центрів, інформаційних систем та засобів зв’язку у випадку відсутності основного електропостачання протягом семи діб, а також функціонування відділень протягом трьох діб. Зокрема, важливу увагу приділяють збереженню копій даних у цей період.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Заступник голови НБУ підкреслив, що необхідно забезпечити безперебійну роботу систем електронних платежів та обігу готівки, навіть в умовах можливої кіберагресії.

“Ми не можемо передбачити дії ворога, але ми готові до будь-яких можливих сценаріїв”, – додав Шабан.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.