Скоро YouTube отримає нові функції і стане ще розумнішим

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

YouTube, як і раніше, залишається найпопулярнішим онлайн-майданчиком для перегляду відео. Щодня мільйони користувачів дивляться величезну кількість роликів і залишають під ними коментарі. Великою популярністю користуються вертикальні ролики, яких з кожним днем стає все більше. Однак майданчику доводиться витримувати жорстку конкуренцію з боку TikTok і Instagram (заборонена в Росії), які значно просунулися вперед завдяки зростанню популярності короткого контенту. Тепер Google необхідно шукати способи утримати свою аудиторію, щоб вона поверталася за новими матеріалами, і, схоже, в якості наступної важливої функції для платформи вона звертається до штучного інтелекту.

Штучний інтелект у YouTube

Компанія Google оголосила про проведення нових експериментів із генеративним штучним інтелектом на YouTube. До них належать контроль коментарів, що генеруються штучним інтелектом, та інструмент розмовного штучного інтелекту.

Головною особливістю цього експерименту є застосування штучного інтелекту для підвищення комфорту користувачів. Ідея полягає в тому, щоб полегшити користувачам участь у дискусіях у розділі коментарів і спростити авторам отримання зворотного зв’язку від цього потоку символів, який зараз, якщо чесно, залишає бажати кращого. Об’єктивних коментарів дуже мало, а основний потік йде в бік флуду і обговорення, що не стосується справи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Де Гугл тестує ШІ

Це невеликий експеримент, який поки що буде помітний на деяких англомовних відеороликах для обраних користувачів, особливо на тих, які мають великі розділи коментарів. Користувачі, які беруть участь в експерименті, побачать нову опцію сортування коментарів за темами в деяких відео. Google згадує, що деякі учасники програми YouTube Premium зможуть скористатися цією можливістю на сайті youtube.com/new.

Автори контенту можуть використовувати ці резюме коментарів для більш швидкого переходу до обговорення. Вони також можуть видалити будь-яку тему коментарів або видалити окремо всі коментарі, що складають цю тему. Теми створюються тільки на основі опублікованих коментарів і дають змогу керувати ними.

Що можна робити під час перегляду відео в YouTube

Крім того, Google експериментує з інструментом розмовного ШІ. З його допомогою можна отримати відповіді на запитання про переглянуте відео, рекомендації щодо пов’язаного контенту і багато іншого. Від інших інструментів, таких як власний чатбот Google Bard, цей інструмент відрізняється тим, що його можна використовувати всередині YouTube, не перериваючи відтворення відео.

Цей експеримент зі штучним інтелектом також включає в себе попередній, у рамках якого користувачі могли брати участь у створених штучним інтелектом вікторинах за певними навчальними відеоматеріалами.

Користувачі, які беруть участь у цьому експерименті, можуть отримати доступ до інструменту розмовного ШІ, натиснувши відповідну кнопку під обраними відеороликами. Цей експеримент доступний невеликій кількості людей і тільки на невеликій кількості роликів. Найближчими тижнями Google дасть змогу учасникам YouTube Premium у США, які використовують пристрої на базі Android, приєднатися до експерименту.

Як розвиватиметься YouTube

Немає жодних сумнівів, що все це розвиватиметься і далі. Питання тільки в тому, в якому вигляді все це буде. Наразі сама новина говорить нам навіть не про те, який це має вигляд зараз, а про те, що Google всерйоз взялася за цю непросту роботу.

Великі сервіси вже просто не можуть обійтися без застосування штучного інтелекту, принаймні, якщо вони планують розвиватися. Особливо актуально це щодо користувацької активності, яка у великих каналів просто величезна і її треба якось обробляти. Тож зараз ми дізналися, що Google працює в цьому напрямі, і можна не сумніватися, що згортати з цього шляху вона на збирається.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.