YouTube може заблокувати російську музику

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Російську музику планують повністю заборонити на YouTube і в мобільних додатках в Україні. Над цим питанням працює Міністерство цифрової трансформації України спільно з представниками ЗМІ. Про це в інтерв’ю “Українській правді” розповіла українська журналістка та блогерка Яніна Соколова.

Соколова розповіла, що говорила з представниками Міністерства цифрової трансформації про бойкот російської музики в Україні.

“Потім ми перейшли до справи. Тому що в Україні, якщо ви подивитеся на iTunes і Spotify, російські артисти в тренді. У мене 13-річний син, і я питаю його, що слухають його однокласники. Ми їм платимо. Вони беруть ці гроші і закидають нас ними. Так що, на жаль, більшість людей дурні. Більшість – це люди без критичного мислення. Ми повинні їм допомогти. Саме тому ми вже направили низку документів до Міністерства цифрової трансформації для того, щоб в Україні не було російської музики на YouTube і щоб російська музика була заборонена з усіх додатків в Україні”, – зазначила Яніна Соколова.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проблема стосується не лише контенту, виробленого в Росії російськими артистами. Яніна переконана, що музика, блоги та інтерв’ю росіян, визнаних “іноземними агентами”, також мають бути заборонені.

“Це не має значення. Іноземний агент він чи ні, але він заганяє нас у російський простір. Мені все одно, чи буде жити Віка Циганова та її чоловік, чи помре. Хочете посміятися? Я можу сміятися з інших речей. Зараз у нас мільйони глядачів і половина населення пам’ятає, хто така Віка Циганова”, – додала українка раз і назавжди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.