В Україні розробили унікальний безпілотник, який стріляє ракетами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Група українських конструкторів розробила унікальний транспортний засіб під назвою “Джміль-90”. Він може бути пілотованим або безпілотним.

Про це повідомляє “Фокус”. За словами засновників проекту, “Джміль-90” спроектований на основі їхнього досвіду створення попередника – FlyingBike 2018, з урахуванням результатів випробувань останнього. Фахівці зменшили розміри, спростили трансмісію та загальну конструкцію, щоб зробити пристрій більш технологічним і придатним для масового виробництва.

В результаті інженери створили гігантський квадрокоптер з каркасною металевою рамою, двигуном Rotax-582 і стійками, подібними до тих, що використовуються в гелікоптерах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Джміль-90 може бути використаний у бойових діях. Однак розробники ще не розглядали можливість встановлення на нього конкретних систем озброєння. Втім, за словами інженерів, до днища безпілотника можна прикріпити все, що завгодно, аби воно не перевищувало його вагу.

Для атаки противника “Джміль-90” може використовувати різні види озброєння, в тому числі самонавідні ракети, що керуються лазерними променями. Крім того, він може бути оснащений 50-кілограмовою інтегрованою пусковою установкою УБ-16-57 з 12 осколково-фугасними ракетами С-5М, які можуть долати відстань до 2,5 км. У цьому випадку військові можуть запустити безпілотник після виявлення цілі засобами повітряної розвідки, контратакувати її, а потім негайно відправити апарат на прикриття.

Також “Джміль-90” може використовуватися як транспортний засіб на передовій. Наприклад, він може доставляти боєприпаси та зброю на передову та українським розвідувальним підрозділам при висадці на той бік Дніпра або в Криму.

Після війни безпілотник “Джміль-90” може стати в нагоді для перевезення вантажів. Його також можна було б використовувати для обробітку сільськогосподарських угідь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.