WhatsApp для macOS став доступний у Mac App Store

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього року WhatsApp представив нову версію свого додатка для macOS, яка була повністю перероблена з нуля для роботи на комп’ютерах Mac. Додаток було представлено в серпні, але завантажити його можна було тільки з сайту розробників. Відсьогодні нативна версія програми WhatsApp для macOS також доступна для завантаження з Mac App Store.

Застосунок для Mac було об’єднано з додатком для iPhone в App Store, тож тепер це універсальний застосунок з єдиним посиланням для завантаження.

Тестування нової версії WhatsApp для macOS почалося в липні минулого року. Якщо стара версія – це, по суті, веб-додаток, створений на базі Electron, то нова версія заснована на версії для iPhone і перенесена на macOS за допомогою технології Catalyst.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Завдяки цьому WhatsApp на Mac тепер працює швидше і отримує ті самі функції, що й на iPhone, наприклад групові аудіо- та відеодзвінки. Варто зазначити, що нативні додатки також використовують менше апаратних ресурсів, що дає змогу економити час автономної роботи, а це дуже зручно для користувачів MacBook.

За допомогою програми для Mac користувачі WhatsApp можуть отримати доступ до свого облікового запису прямо з комп’ютера, навіть якщо поруч немає смартфона. Однак версія для Mac є лише додатком-компаньйоном, тобто для її використання, як і раніше, необхідний обліковий запис WhatsApp, налаштований на смартфоні. WhatsApp також тестує бета-версію для iPad.

WhatsApp доступний безкоштовно в App Store. Якщо версія для iPhone вимагає iOS 12 або пізнішої версії, то версія для Mac вимагає macOS 11 (Big Sur) або пізнішої версії.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.