Капіталізація VEON зменшилася на $150 млн через арешт корпоративних прав Фрідмана на «Київстар»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Акції VEON впали на $5,36 за штуку через новини про арешт корпоративних прав Михайла Фрідмана на «Київстар». Після анонсу цієї новини та повідомлення про вихід з ринку рф, що відбувалося паралельно, акції компанії спочатку піднялися до $20,36, але потім різко знизилися до рівня $15−18 за штуку. Про це повідомив CEO VEON Каан Терзіоглу на брифінгу в Києві.

6 жовтня 2023 року СБУ повідомило про арешт корпоративних прав російських олігархів Михайла Фрідмана, Петра Авена та Андрія Косогова на «Київстар» та інші українські активи. Однак в Єдиному державному реєстрі судових рішень цього документа досі немає.

Пізніше стало відомо, що суд скасував арешт корпоративних прав «Київстару» і lifecell за зверненням Офісу генпрокурора, замінивши 99,994654% на 47,85% статутного капіталу «Київстару», які належать структурам, пов’язаним із LetterOne — інвестиційним холдингом, заснованим Фрідманом і його партнерами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ця ситуація призвела до зниження капіталізації VEON та втрати інвесторами приблизно $150 млн. Інвестори звернулись до американських конгресменів та британської влади з проханням захистити їхні інтереси.

VEON подав дві заяви до районного суду Києва з оскарженням арешту корпоративних прав «Київстару».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.