Apple втрачає китайський ринок: поставки iPhone обвалилися сильніше очікуваного

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міжнародний аналітик Мінг-Чі Куо заявив, що поставки iPhone на китайському ринку впали сильніше, ніж очікувалося.

Він додав, що у 2024 році зниження поставок iPhone на китайському ринку продовжиться, а це значить, що китайський ринок смартфонів і далі змінюватиметься у зв’язку з поверненням Huawei.

Судячи з попередніх фінансових звітів, Apple очікує, що виручка в четвертому кварталі 2023 року буде такою самою, як у четвертому кварталі 2022 року, а це означає, що динаміка Apple виявиться слабшою, ніж очікувалося. Мінг-Чі Куо заявив, що основна причина – зниження попиту на iPhone на китайському ринку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики Counterpoint Research заявили минулого місяця, що, за їхніми оцінками, продажі iPhone 15 за перші 17 днів після його запуску в Китаї знизилися на 4,5% порівняно з продажами iPhone 14 за той самий період часу.

Продажі iPhone 15 виявилися нижчими за очікувані, на думку Мінг-Чі Куо, тому, що багато китайських споживачів почали повертатися в табір Android, наприклад, на Huawei Mate 60.

Глава Apple Тім Кук раніше заявив, що на китайському ринку спостерігається високий попит на iPhone, а продажі iPhone у вересневому кварталі встановили квартальний рекорд у Китаї.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.