Google починає експериментувати з новими функціями генеративного ШІ для YouTube

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні компанія Google оголосила про початок тестування двох нових функцій генеративного штучного інтелекту, покликаних поліпшити якість перегляду відео на YouTube. У період тестування доступ до цих нових функцій отримає обмежена кількість користувачів сервісу.

Для відеороликів з довгими потоками коментарів YouTube буде використовувати штучний інтелект, який розподілить їх за темами, щоб полегшити обговорення. За словами представників Google, автори можуть використовувати ці короткі описи коментарів, щоб вклинитися в дискусію або почерпнути натхнення для нового контенту.

Теми беруться з опублікованих коментарів і не створюються з коментарів, затриманих для перевірки або таких, що містять заблоковані слова. Тестування коментарів проводиться на мобільних пристроях, тому користувачі, які мають доступ до нових функцій, побачать їх на невеликій кількості відеороликів англійською мовою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

YouTube також отримає інструмент розмовного ШІ, здатний давати відповіді на запитання про переглянуте відео. Він може надавати довідкову інформацію, робити пропозиції щодо пов’язаного контенту і багато іншого, не перериваючи відтворення. Для академічних відеоматеріалів ШІ здатний проводити вікторини і давати відповіді, які, на думку Google, “сприяють глибшому розумінню” теми.

Розмовний ШІ доступний для невеликої кількості людей у підмножині відеороликів, і ті, хто має до нього доступ, побачать на екрані значок із зірочкою.

У той час як деякі користувачі отримали доступ до цих опцій у тестовому режимі, передплатники YouTube Premium можуть відмовитися від їхнього використання, оскільки підписка YouTube Premium включає доступ до експериментальних функцій. Теми для коментарів доступні для преміум-передплатників уже сьогодні, а опція розмовного ШІ буде запущена найближчими тижнями.

За словами представників Google, функції штучного інтелекту є експериментальними, і компанія “не завжди може робити все правильно”, тому ці тести доступні обмеженій кількості користувачів, поки компанія збирає відгуки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.