Apple почала розробку власних акумуляторів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляє ETNews, компанія Apple розробляє власні акумулятори зі значно покращеними характеристиками, які вона має намір впровадити у свої пристрої починаючи з 2025 року.

Як очікується, роботи зі створення власної акумуляторної батареї ведуться з 2018 року, компанія активно шукає патенти та наймає нових співробітників, пов’язаних із цим проектом. Повідомляється, що Apple прагне створити “абсолютно новий” тип батареї зі значно покращеними характеристиками, беручи безпосередню участь у використанні матеріалів.

Очевидно, Apple курує матеріали катода батареї, щоб визначити її продуктивність, щільність енергії, потужність і стабільність. Очевидно, в батареї використовується зовсім інший склад, ніж у акумуляторах, що існують на ринку, – нікель, кобальт, марганець і алюміній.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія розглядає можливість використання вуглецевих нанотрубок для покращення провідності матеріалів акумуляторів, що дозволить підвищити продуктивність матеріалів, що менш використовуються. Apple також планує збільшити вміст кремнію в батареї, замінивши ним графіт, що дозволить збільшити ємність і скоротити час зарядки та розрядки.

Очікується, що буде створено інноваційний тип батареї, який ще не був комерціалізований. Джерело, знайоме з планами Apple, повідомило ETNews, що гарнітура Vision Pro різко збільшила потребу компанії у високопродуктивних акумуляторах. Час автономної роботи гарнітури становить лише дві години. Інші пристрої, такі як Apple Watch та iPad, з моменту їх появи працюють від батарей протягом усього дня.

За наявними даними, проект Apple зі створення власних батарей розроблявся разом із проектом компанії зі створення електромобілів, проте тепер основною метою використання цієї технології є мобільні пристрої. Очікується, що технологія почне використовуватись у пристроях Apple з 2025 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.