Ощадбанк поновив умови популярної послуги, що змінилося для клієнтів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про нові умови іпотек розповів заступник голови правління фінустанови Юрій Каціон.

Під час військових дій українська державна програма “Доступні кредити 5-7-9%” відіграла значну роль у підтримці місцевого бізнесу.

За період із січня 2022 року по серпень 2023 року спад у сфері кредитування виявився лише 4% (32 млрд грн), хоча ситуація могла б бути набагато гіршою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відповідно до звіту Фонду розвитку підприємництва, завдяки програмі Ощадбанку обсяги видачі кредитів збільшились на 63 млрд грн за 17 місяців, що вдвічі перевищило результати з початку 2022 року.

Щодо нових умов програми “Доступні кредити 5-7-9%”, у вересні Кабінет міністрів ухвалив рішення про внесення змін, які Ощадбанк вже почав здійснювати.

Основну увагу програми буде приділено підтримці підприємств на деокупованих територіях України, які найбільше постраждали під час війни. Багато компаній втратили свої виробничі потужності та приміщення.

Таким підприємствам надається можливість взяти кредит на інвестиційні потреби в Ощадбанку за новими умовами: відсоткова ставка становить 1% на перші два роки та 5% з наступного року, а також 3% на фінансування оборотного капіталу.

При цьому граничний ліміт фінансування для цих підприємств збільшено до 150 млн. грн., на відміну від 60 або 90 млн. грн. на початку програми у 2022 році.

Для інших компаній, розташованих на недеоккупированных територіях і успішно адаптованих до поточних умов, відсоткові ставки залишаються лише на рівні 7% чи 9% інвестиційних потреб і підвищуються до 13% річних фінансування оборотних коштів.

При цьому суму фінансування на інвестиційні проекти, енергомодернізацію та переробну галузь збільшено до 150 млн грн, а терміни кредитування збільшено до 10 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.