Ілон Маск розкрив, що нейромережі зроблять із людьми в найближчому майбутньому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мільярдер Ілон Маск публічно висловився щодо перспектив людства у світлі розвитку нейромереж. Його слова розібрали та прокоментували в кількох зарубіжних ЗМІ.

У гендиректора Tesla і власника X-Twitter Маска запитали, чого він очікує від нейромереж у найближчому майбутньому і як їхній розвиток вплине на людей. Відповідь Ілона малює доволі тривожну картину:

“Настане момент, коли люди для роботи вже не будуть потрібні. Ви, звісно, зможете знайти роботу, якщо хочете її мати для особистого задоволення. Однак ШІ і без вас зможе зробити все. Я не знаю, наскільки комфортним це виявиться для людей. Це як знайти чарівного джина, який виконає будь-яке ваше бажання, при цьому бажань може бути нескінченно багато”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ці заяви Маск зробив у Великій Британії на заході в Ланкастер-Хаусі. Мільярдер вважає, що ШІ буде здатний стати “найбільш руйнівною силою в історії”. “Уперше у людей буде щось, що розумніше за найрозумнішу людину”, – упевнений він.

Раніше Маск уже виступав проти розвитку технології GPT і навіть підписував спільні петиції за припинення роботи над ШІ. Що, втім, не завадило йому через кілька тижнів презентувати свій новий нейромережевий стартап xAI.

Зараз Маск активно просуває запуск власного нейромережевого чат-бота Grok на базі xAI. Цей ШІ матиме доступ до бази Twitter і незабаром буде доступний користувачам Premium-передплати, але точне його призначення поки що незрозуміле. Ілон лише написав, що чат-бот “любить сарказм”.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.