В Ощадбанку озвучили нові умови щодо доступних кредитів – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Державний Ощадбанк повідомив про зміну умов отримання доступних кредитів під 5-7-9%. Про це повідомив Юрій Каціон, заступник голови правління Ощадбанку, в інтерв’ю виданню biz.nv.ua.

У вересні Рада міністрів затвердила нові умови програми “Доступні кредити 5-7-9%”.

Однією з головних змін є зосередження програми на підтримці проектів на неокупованих територіях. За перші 20 місяців війни багато компаній у віддалених від зони бойових дій районах змогли відновити свій бізнес та адаптувати його до умов воєнного часу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Враховуючи обмежені фінансові можливості держави, цілком логічним є зосередження допомоги на найбільш постраждалих підприємствах.

Згідно з новими умовами програми, такі підприємства можуть сплачувати 1% відсотків протягом перших двох років, 5% на інвестиційні потреби, починаючи з наступного року, та 3% на поповнення оборотного капіталу.

Програма також передбачає збільшення доступної квоти фінансування для таких підприємств.

150 млн грн, замість 60 або 90 млн грн на початку програми у 2022 році. Для інших підприємств, які вже звикли до поточної ситуації, відсоткові ставки залишаться на рівні 7% або 9% на інвестиційні потреби та зростуть до 13% річних для кредитів на поповнення обігового капіталу.

Інвестиційні проекти, енергомодернізація та переробка також визначені як пріоритетні. Сума фінансування для таких кредитів була збільшена до 150 млн грн, а термін подовжений до 10 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.