Новини України та Світу

ПриватБанк переміг у судовій справі щодо 245 АЗС та повернув їх під свій контроль

Share

Центральний апеляційний господарський суд прийняв рішення скасувати судову заборону, яка тривала близько трьох років і обмежувала ПриватБанк у повному розпорядженні 245 АЗС, що були передані компаніям, які раніше володіли банком.

За словами банку, це завершення довгострокової боротьби за право контролю над цими АЗС, які були переведені на баланс банку перед його націоналізацією у 2016 році, а потім передані в лізинг і надалі у суборенду.

За цей час банк втратив понад 10 мільярдів гривень лізингових платежів і був позбавлений можливості продажу АЗС. Суди по цій справі були значною перешкодою і зволікали її завершення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Ця історія вже тягнеться шість років, починаючи з того моменту, коли банк передав собі 248 АЗС, щоб забезпечити виконання вимог Національного банку України. Однак послідовна передача їх в лізинг, а потім в суборенду супроводжувалася низкою правопорушень”, – заявили в банку.

Процес лізингу був супроводжений неправильними фінансовими платежами та незаконно високою оцінкою АЗС. Як наслідок, боржники відмовилися від сплати лізингових платежів, і ПриватБанк був змушений розірвати договори та повернути АЗС.

Ця історія слугує прикладом проблем, з якими зіткнувся ПриватБанк в процесі відновлення контролю над своїм майном та погашення боргів. Відсьогодні банк може повноцінно розпоряджатися цим майном, відновлюючи свої права на АЗС і їх прибуток.

Важливо відзначити, що ця перемога – результат важкої й наполегливої роботи команди адвокатів ПриватБанку та їх прагнення відстоювати інтереси банку в судовому порядку. Це рішення також вказує на важливість дотримання правопорядку та законів у фінансовому секторі й підкреслює важливість судової системи в захисті прав банків та громадян. Уряд і правоохоронні органи повинні забезпечувати справедливість та права власності усіх громадян та корпорацій.

Kairov Vitaliy

Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

Опублікував
Kairov Vitaliy
  • Останні записи

    Sony готує нову портативну консоль PlayStation

    У світі ігор ходять чутки про те, що Microsoft і Sony можуть створити переносні версії…

    17.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дивні дефекти екрану

    Перші користувачі, що купили iPad Pro з чіпами M4 та новими OLED-екранами, виявили неприємну деталь…

    17.05.2024

    Apple дозволила всім програмам стежити за користувачами: що робити

    В останні кілька днів власники iPhone по всьому світу скаржаться на дивний баг в iOS,…

    17.05.2024

    iPhone 17 Ultra отримає новий дизайн та непристойно високу ціну

    Портал The Information поділився інсайдом щодо виходу абсолютно нової моделі iPhone зі значно більш тонким…

    17.05.2024

    Названо приховані функції смартфонів, про які знають не всі

    Смартфони пропонують нам сьогодні велику кількість різноманітних функцій. А про деякі можливості більшість користувачів навіть…

    17.05.2024

    Розумна вібрація – нова функція у Android 15

    В операційній системі Android 15 з'явилося розумне налаштування "Адаптивна вібрація". Як пише Android Authority, її…

    17.05.2024