15-річний юнак купив фейкову «Дію» у Telegram та додав собі три роки, щоб “стати” повнолітнім

15-річний юнак купив фейкову «Дію» у Telegram та додав собі три роки, щоб стати повнолітнім
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Днями на Київщині прикордонники зупинили молодого хлопця, який керував мотоциклом Honda української реєстрації, для перевірки. Виявилося, що юний водій не мав при собі ніяких офіційних документів, що підтверджують його право керування транспортним засобом або інформації про реєстрацію мотоцикла. Також слідчі зауважили, що номер рами мотоцикла був майже повністю видалений кустарним способом.

Справа стосувалася можливого правопорушення відповідно до статті 126 КУпАП, яка регламентує справи, коли транспортний засіб керується особою, яка не має відповідних документів на право керування ним або не може пред’явити їх для перевірки. У випадку такого порушення передбачені штрафи та санкції.

Для ідентифікації хлопця йому було запропоновано пред’явити свій паспорт громадянина України через мобільний додаток “Дія”. Цей документ відображав вік особи 18 років, але слідчі виявили, що “Дія” не була офіційною версією додатку. Це була фейкова копія зі схожим дизайном. За реальними даними хлопцю було лише 15 років.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Молодий авантюрист зізнався, що придбав фальшивий додаток через один з телеграм-каналів, додавши собі три роки до свого віку, аби користуватися різноманітними “благами”, які доступні тільки повнолітнім особам.

У результаті матір хлопця притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.