Браузер Google Chrome насильно зробить відвідування всіх сайтів безпечнішим

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У браузері Google Chrome для всіх операційних систем з’явилася нова функція – HTTPS Upgrade, яка автоматично переводить усі небезпечні HTTP-запити в захищений протокол HTTPS.

Ця функція не потребує згоди користувача, все відбувається автоматично. Так Google посилює вбудовані механізми безпеки свого фірмового браузера.

При спробі користувача відкрити сайти за посиланнями http://, браузер намагається відкрити ресурси за безпечним протоколом https://. У такому разі можуть бути відмови у відкритті сайтів, Chrome може просто заблокувати вхід заради безпеки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Реалізація цього функціоналу почалася ще в липні, але тільки зараз закінчився тестовий період, і тепер HTTPS-Upgrade відкрита для всіх користувачів.

“Ми ввімкнули HTTPS-Upgrades за замовчуванням і розіслали відповідний апдейт усім користувачам інтернет-оглядача”, – розповів один із керівників програми Google Engineering Кріс Томпсон.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.