Що потрібно знати про нову “торпеду” ХАМАСу – експерти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Терористичне угруповання ХАМАС викотило у мережу відеоролик, у якому похвалилося новою зброєю. Йдеться про керовану «торпеду» Al-Asef.

Подібності про це озброєння опублікувало видання «Naval News».

Автор матеріалу зазначив, що ця зброя є базовим напівзанурюваним підводним безпілотником. У носовій частині торпеди розміщено найпростіший ударний підривник. Він призначений для невеликої боєголовки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для керування снарядом використовується камера типу go-pro. Її прикріпили поряд із корпусом, який у свою чергу зроблений з металу. Не виключається, що терористи зібрали його з балонів з-під газу.

Al-Asef здатний переміщатися під водою лише на невеликій глибині. Тому його не можна назвати повноцінним підводним дроном.

У нього відсутня складна система керування плаванням. Контроль глибини здійснюється великими поверхнями у задній частині. Також експерти звернули увагу на гребний гвинт та кожух торпеди. Вони, найімовірніше, зняті зі старовинного водолазного рушія.

На даний момент невідомо, чи апарат має акумулятори. На думку журналістів, він має такі ж бензинові двигуни, як і безпілотні літальні апарати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.