Більше не “маленький експеримент”: YouTube розпочинає глобальную боротьбу з засобами блокування реклами

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У червні YouTube оголосив, що проводить “невеликий експеримент” по всьому світу, в рамках якого закликав невелику групу людей, які користуються блокувальниками реклами, вимкнути їх, якщо вони хочуть переглядати контент на платформі.

Реклама

Це вже не “невеликий експеримент”. Тепер YouTube заявляє, що розпочинає глобальну кампанію з боротьби з блокувальниками реклами та заохочення користувачів або дозволити рекламу, або заплатити за YouTube Premium (де немає реклами).

Про це повідомив менеджер з комунікацій YouTube Крістофер Лоутон. Коли ви зіткнетеся з блокуванням реклами на YouTube, то побачите повідомлення, подібне до того, що показано на скріншоті вище. Найважливішим є наступний фрагмент: “Відтворення відео заблоковано, якщо YouTube не внесено до списку дозволених сайтів або якщо блокувальник реклами не вимкнено”.

Як і очікувалося, у вас є два варіанти: дозволити рекламу або спробувати YouTube Premium, і це все. Розширення блокування YouTube для блокувальників реклами відбувалося поступово протягом останніх кількох тижнів.

За словами Лоутона, використання блокувальників реклами порушує умови користування платформою. “Реклама підтримує різноманітну екосистему творців по всьому світу і дозволяє мільярдам людей отримувати доступ до улюбленого контенту на YouTube”, – сказав він.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоThe Verge

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ