Новини України та Світу

НБУ інтегрує в «Дію» карту банків, які працюватимуть під час блекауту

Share

Національний банк України розробляє нову ініціативу, спрямовану на забезпечення надійності банківських послуг у надзвичайних ситуаціях. В рамках цього проєкту регулятор планує створити карту відділень банків, які входять у мережу Power Banking і будуть продовжувати працювати навіть під час блекауту.

На сьогоднішній день 53% банків, які діють в Україні, об’єднані в єдину мережу Power Banking. Ця ініціатива створена для забезпечення стійкості фінансової системи країни. У разі блекауту, спричиненого російськими обстрілами енергетичної інфраструктури, 2 430 відділень банків все ще будуть працювати.

НБУ планує створити спеціальну карту відділень банків, які готові працювати при відсутності електроенергії та мобільного зв’язку. Це робить банкінгові послуги доступними для громадян навіть у найскладніших обставинах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб зробити цю послугу ще доступнішою, Національний банк України працює над інтеграцією цієї системи в застосунок «Дія». Таким чином, у разі потреби, ви зможете швидко знайти найближче працююче відділення банку, навіть якщо у вас немає інтернет-зв’язку.

Важливим аспектом успішної роботи цих відділень є наявність генераторів та систем супутникового зв’язку. Це гарантує незалежність від централізованої електроенергії та забезпечує безперебійну роботу.

Якщо ситуація вимагатиме активувати цю мережу, вона буде працювати як загальнонаціональна система, призначена для всіх громадян. Незалежно від того, клієнтом якого банку ви є, скористатися послугами будь-якого відділення мережі Power Banking буде можливо.

Цей інноваційний проєкт не залишає байдужими іноземних партнерів. Євросоюз вже виявив інтерес до цієї ініціативи та розглядає можливість впровадження подібних рішень для підвищення стійкості фінансових систем у своїх країнах.

Kairov Vitaliy

Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

Опублікував
Kairov Vitaliy
  • Останні записи

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024

    Названо 10 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

    У сучасному світі смартфон став нашим незамінним помічником. Ми використовуємо його для дзвінків, спілкування, роботи,…

    19.05.2024