У Росії заявили про створення нової крилатої ракети для винищувачів Су-57

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами пропагандистів, розмір ракети зменшився за рахунок нової конструкції складного крила, внутрішнього компонування та застосування малорозмірного турбореактивного двигуна.

Російські медіа заявили про створення нової крилатої ракети великої дальності, якими оснастять винищувачі Су-57. Відповідна інформація з’явилася на сайті пропагандистського видання “РІА Новини”.

Ракета є меншою за розміром порівняно з тими, які застосовуються на стратегічних літаках-бомбардувальниках Ту-95МС і Ту-160, однак має таку ж дальність польоту. Зокрема, ракети великої дальності можуть уразити ціль на відстані понад 600 кілометрів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазначається, що розмір ракети зменшився за рахунок нової конструкції складного крила, внутрішнього компонування та застосування малорозмірного турбореактивного двигуна.

Також пропагандистське видання пише, посилаюсь на інше джерело, що такі крилаті ракети вже застосовували на війні проти України.

Додамо, бомбардувальник-винищувач Су-57 був розроблений російською компанію “Об’єднана авіабудівна корпорація” та прийнятий на озброєння у 2018 році. Він розроблявся на заміну МіГ-29 та Су-27. Також раніше у Росії заявляли, що почали використовувати сучасний літак у війні з Україну через два-три тижні після початку повномасштабного вторгнення.

На момент публікації матеріалу пресслужба Міноборони РФ офіційно не коментувала інформацію про створення нової крилатої ракети.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.