Що показала Apple на швидкій презентації сьогодні вночі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Захід Apple під слоганом “Лякаюче швидко”, що відбувся о 3 годині ночі, закінчився в одну мить, але якщо ви пропустили його через нестандартний час, ми пропонуємо вам коротку розповідь про все, що було анонсовано. Компанія впоралася з презентацією продуктів всього за півгодини.

Нові MacBook Pro і чипи лінійки M3

Apple анонсувала 14- і 16-дюймові MacBook Pro нового покоління. У цих комп’ютерах використовуються чипи M3, M3 Pro і M3 Max, які також були представлені під час заходу.

Кожна модель нової лінійки оснащена дисплеєм Liquid Retina XDR зі збільшеною на 20% яскравістю SDR-контенту, вбудованою камерою 1080p і звуковою системою з шістьма динаміками. Крім того, нові MacBook Pro забезпечують до 22 годин автономної роботи. Дисплей має постійну яскравість у 1000 ніт і пікову яскравість у 1600 ніт для HDR-контенту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стандартний чіп M3 має 8-ядерний CPU і 10-ядерний GPU, чіп M3 Pro – 12-ядерний CPU і 18-ядерний GPU, а M3 Max – 16-ядерний CPU і 40-ядерний GPU. Чипи M3, M3 Pro і M3 Max підтримують до 24, 36 і 128 ГБ уніфікованої пам’яті відповідно.


Apple стверджує, що 14-дюймовий MacBook Pro з M3 на 60% швидший, ніж 13-дюймовий MacBook Pro з M1. Для користувачів з більш вимогливими робочими процесами 14- і 16-дюймові MacBook Pro з M3 Pro працюють на 40% швидше, ніж 16-дюймова модель з M1 Pro.

Для досягнення максимальної продуктивності 14- і 16-дюймові моделі MacBook Pro з M3 Max забезпечують швидкість роботи в 2,5 раза вищу, ніж у 16-дюймового MacBook Pro з M1 Max, і в 11 разів вищу, ніж у найшвидшого MacBook Pro на базі Intel.

Чіпи M3, M3 Pro і M3 Max побудовані за 3-нанометровою технологією і являють собою більш швидкий і ефективний GPU нового покоління. У них реалізовано технологію “динамічного кешування”, тобто GPU розподіляє використання локальної пам’яті апаратно в режимі реального часу, забезпечуючи застосування тільки того обсягу пам’яті, який необхідний для кожного конкретного завдання.

Крім оновлень внутрішніх компонентів, у лінійці MacBook Pro з’явився новий колір: Space Black. У чорному виконанні доступні тільки версії комп’ютера M3 Pro і M3 Max. Apple стверджує, що завдяки анодованому покриттю цей колір значно знижує кількість відбитків пальців. Моделі M3 Pro і M3 Max також випускаються в сріблястому кольорі, а 14-дюймова модель M3 – у сріблястому і сірому.

Нові моделі MacBook Pro, оснащені новітніми 3-нанометровими чіпами, що дало змогу помітно збільшити час автономної роботи. За словами Apple, нові пристрої забезпечують “найтриваліший час автономної роботи за всю історію Mac”.

Час роботи 14-дюймового MacBook Pro з чипом M3 тепер становить до 22 годин під час перегляду фільмів за допомогою програми Apple TV і до 15 годин під час роботи в Інтернеті. Ця модель оснащена літій-полімерним акумулятором ємністю 70 Вт-год.

14-дюймові моделі MacBook Pro з чипами M3 Pro і M3 Max працюють до 18 годин під час перегляду фільмів у застосунку Apple TV або до 12 годин під час веб-серфінгу. 14-дюймові моделі M3 Pro і M3 Max оснащені трохи більш ємною літій-полімерною батареєю ємністю 72,4 Вт-год.

16-дюймові моделі Apple MacBook Pro з чіпами M3 Pro або M3 Max здатні пропрацювати до 22 годин під час використання застосунку Apple TV для перегляду фільмів і до 15 годин під час роботи в Інтернеті. 16-дюймові моделі M3 Pro і M3 Max оснащені літій-полімерним акумулятором ємністю 100 Вт-год.


14-дюймові моделі MacBook Pro можуть швидко заряджатися за допомогою адаптера живлення USB-C потужністю 96 Вт (моделі M3 Pro і Max поставляються з ним, а модель M3 – з адаптером потужністю 70 Вт). 16-дюймові моделі MacBook Pro заряджаються за допомогою адаптера живлення USB-C потужністю 140 Вт.Вт-год, що входить до комплекту.

Уніфікована пам’ять об’ємом 128 Гбайт доступна тільки з чипом M3 Max. Чип M3, як і чип M2, обмежений об’ємом пам’яті 24 ГБ, тоді як M2 Pro підтримує до 36 ГБ уніфікованої пам’яті.

Нові MacBook Pro доступні для замовлення в США вже сьогодні, а в продаж вони надійдуть у вівторок, 7 листопада. Вартість 14-дюймового MacBook Pro з чіпом M3 становить $1599, 14-дюймового MacBook Pro з чіпом M3 Pro – $1999, а 16-дюймового MacBook Pro – $2499.

Вартість топового 16-дюймового MacBook Pro M3 Max становить $7200. Раніше максимальна ціна сягала $6499.

iMac з чіпами лінійки M3

Крім того, компанія Apple оголосила про випуск оновленої версії 24-дюймового iMac, оснащеного новим чипом M3.

iMac з чіпом M3 у 2 рази швидший за попереднє покоління пристрою, в якому використовувався чіп M1. Для тих, хто переходить з iMac на базі Intel, Apple заявляє, що новий моноблок у 2,5 раза швидший за попередні 27-дюймові моделі та в 4,5 раза швидший за 21,5-дюймові пристрої.

iMac тепер підтримує до 24 ГБ пам’яті, а новий графічний процесор на базі чіпа M3 вперше забезпечує апаратний mesh shading (сіткові шейдери) і трасування променів.


Нова машина також оснащена Wi-Fi 6E і Bluetooth 5.3. Він, як і раніше, доступний у тих самих зелених, жовтих, помаранчевих, рожевих, фіолетових, блакитних і сріблястих кольорах, що й попередня модель, але в комплекті з ним поставляються нові шпалери, підібрані за кольором.

Вартість iMac становить $1299. Комп’ютер доступний для попереднього замовлення вже сьогодні, а покупці зможуть отримати його у вівторок, 7 листопада.

Apple зняла з виробництва 13-дюймовий MacBook Pro з панеллю Touch Bar

У зв’язку з випуском нового 14-дюймового MacBook Pro з чіпом M3 компанія Apple зняла з виробництва 13-дюймовий MacBook Pro. У магазині компанії 13-дюймовий MacBook Pro більше не продається. У розділі представлені тільки 14- і 16-дюймові моделі.

13-дюймовий MacBook Pro був останнім Mac з панеллю Touch Bar, тому припинення випуску комп’ютера також означає, що панель Touch Bar офіційно припинила своє існування.

Magic Keyboard, Magic Trackpad і Magic Mouse, як і раніше, використовують роз’єм Lightning

У комплекті з анонсованим iMac, як і раніше, поставляються периферійні пристрої з портом Lightning для сполучення і зарядки, а не USB-C, як це було в чутках.


Останніми місяцями широко обговорювалося, що Apple планує перевести Magic Keyboard, Magic Trackpad і Magic Mouse на USB-C після виходу оновлених iMac, однак цього не сталося. Периферійні пристрої, як і раніше, оснащені портом Lightning і абсолютно не зазнали змін після серії анонсів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.