Apple продовжує втрачати китайських споживачів через Huawei

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З’являється все більше свідчень того, що остання модель iPhone від Apple продовжує відставати від своїх попередників у Китаї, що говорить про невдачі найдорожчої компанії світу на її найважливішому закордонному ринку.

За даними компанії GfK, що вивчає ринок, продаж iPhone 15-ї серії в місяць початку продажів знизився на 6% в порівнянні з попереднім роком. За оцінками IDC, у третьому кварталі постачання Apple знизилися на 4%. Обидві компанії називають ключовою подією періоду повернення Huawei у центр уваги на мобільній арені. За даними GfK, незважаючи на труднощі з поставками, продаж смартфонів Huawei лінійки Mate 60 на місяць їх виходу на ринок становив близько 1,5 млн. штук, що більш ніж удвічі перевищує показники річної давності.

“На тлі активного зростання Huawei продаж Apple iPhone 15-ї серії знизився на 6%”, – зазначив Хейден Хоу, старший аналітик GfK по Китаю. “Лінійка Huawei Mate 60 продовжить зберігати високі темпи зростання продажів”.

Компанія Huawei з Шеньчженю раптово випустила свої смартфони Mate 60 та 60 Pro за кілька тижнів до презентації останнього iPhone, привертаючи увагу покупців своїм процесором Kirin китайського виробництва, що стало очевидним проривом у боротьбі за подолання торгових санкцій США.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики Counterpoint Research та Jefferies опублікували попередні дані про продажі в Китаї на початку цього місяця, вказавши, що спад для Apple може досягати двозначних цифр у відсотках, оскільки економічні проблеми в країні відбилися на споживчому попиті. Випустивши iPhone 15, компанія Apple оновила кілька ключових характеристик своєї лінійки, але не спромоглася стимулювати зростання на найбільшому у світі ринку мобільних пристроїв.

Apple отримує близько 20% своїх доходів із Китаю, поступаючись лише США. Крім того, практично всі iPhone у світі виробляються в КНР через таких партнерів, як Foxconn.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.