Пошукові рядки в Gmail та інших додатках Google нарешті стали більшими

Пошукові рядки в Gmail та інших додатках Google нарешті стали більшими
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо щось у Gmail для Android виглядає дещо інакше, ви маєте рацію. Рядок пошуку в Gmail, як і в Google Chat, став більшим, щоб відповідати останнім рекомендаціям щодо дизайну за стандартом Material 3.

Зокрема, панель стала вищою і має висоту 56 точок на дюйм, як це передбачено рекомендаціями M3 для компонента “Пошук”. Попередня була 48 точок на дюйм. По суті, збільшився відступ над і під відцентрованим текстом, а Google, схоже, змінив колірну гамму.

Пошукові рядки в Gmail та інших додатках Google нарешті стали більшими - приклад

Поле з’являється лише трохи вище на екрані, тоді як інший вміст лише трохи зміщується вниз. Це не призводить до функціональної різниці, окрім того, що ціль дотику стає трохи більшою, але це допомагає узгодити з Material You, який надає перевагу більш просторим компонентам.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього тижня ми вперше помітили цю зміну в Gmail (версія 2023.10.15.x, яка все ще має нестандартну нижню панель) і Google Chat (2023.10.15.x). Обидва додатки, звісно, належать до Google Workspace, а це означає, що Drive, Keep, Docs, Meet та інші додатки також оновлять свої пошукові поля в належний час. Інші додатки Google також повинні слідувати за ними.

Раніше більшість сторонніх додатків мали поля пошуку на всю ширину екрана, але Google Повідомлення відійшли від цього під час редизайну домашнього екрана, а Play Store звузив своє поле пошуку.

Тим часом додаток Google (Пошук) має ще більше поле над стрічкою Discover, яке все ще виглядає дуже недоречно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.