Додаток «Дія» допоможе мобілізувати українських чоловіків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Дія стала однією з найпопулярніших платформ, якою користуються всі українці, і були розмови про те, щоб надсилати повістки через Дію, але від цієї ідеї відмовилися через розробку електронного реєстру в “Оберіг””.

Мстислав Банік, директор департаменту розвитку сервісів Міністерства цифрової трансформації, пояснив, як державний додаток “Дія” може допомогти з мобілізацією.

“Відомо, що чоловіки, які не перебувають на військовому обліку, не мають доступу до багатьох державних послуг. Тому взаємодія між системою “Оберіг” та додатком “Дія” дозволяє швидко отримати доступ до онлайн-послуг. Це можливо для чоловіків, які перебувають на військовому обліку”, – зазначив міністр Мстислав Банік.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністр додав, що “Дія” не надсилає повістки, а допомагає забезпечити постановку чоловіків на військовий облік; бажаючі скористатися онлайн-сервісами “Дії” повинні відвідати ЦКК.

Система “Оберіг” містить електронний кабінет, електронний військовий квиток та електронну трудову книжку, а також майже всю інформацію про чоловіка.

У Міноборони стверджують, що завдяки електронному обміну базами даних система “Оберіг” показує, якими послугами користується чоловік і де він перебуває. Іншими словами, за чоловіками здійснюється ефективний моніторинг в режимі онлайн через “електронну реєстрацію”.

У Міноборони також відповіли на запитання, навіщо створювати “електронний реєстр”.

“Всі в Україні вже розуміють, що війна триватиме довго, не два-три тижні”. – заявили у міністерстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.