Ракетний удар: яка зброя знищить Кримський міст

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Такі незаконні споруди, як Кримський міст, не можуть бути повністю зруйновані лише за допомогою водних/підводних дронів. Найбільш вірогідним сценарієм є широкомасштабна ракетна атака. Особливо за допомогою ПЗРК. Так вважає військовий експерт Петро Черник.

За його словами, зараз у розпорядженні наших військ є ракети М39. Їх дальність стрільби – 165 км. Але для знищення мосту потрібні ракети М48 або М57 з осколково-фугасною боєголовкою вагою 227 кг.

“Однією – двома ракетами можна завдати шкоди. Однак щоб міст був по-справжньому нефункціональний, він має впасти під воду на кілька десятків метрів, а краще – на кілька сотень. І найголовніше – щоб росіяни не могли його відновлювати. Це десятки ракетних залпів. Поки що про таку кількість ракетного озброєння не йдеться”, – каже Черник.

 

Якщо Кримський міст впаде і окупанти не зможуть його відремонтувати, то для них це буде відчутним ударом. Бо з 2014 року вони перетворили захоплений півострів на величезну збройову. Але крім моста стоїть ще питання про знищення великих десантних кораблів росіян. Одне таке судно може брати до 500 тонн вантажу. І така ж доля має спіткати авіацію. Оскільки один Іл-76 може брати до 40 тонн вантажу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Тут треба не тільки далекобійні ракети, а й дуже хорошу авіацію – винищувачі з далекобійними ракетами класу “повітря-повітря”, які могли б знищувати повітряні цілі”, – резюмував Петро Чернік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.