Новий USB-кабель Apple розглянули з усіх боків під рентгеном. Тепер зрозуміло, чому він такий дорогий

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці компанії Lumafield, що виробляє томографи, опублікували фотографії нового кабелю Apple Thunderbolt 4 Pro з роз’ємами USB Type-C. Розбирати кабель не довелося, хоча і видно абсолютно все, з чого він зібраний – це пояснюється тим, що знімки зроблені з використанням професійного рентген-сканера Neptune industrial X-ray CT.
Цей кабель продається в США за 129 доларів, і судячи з конструкції, така висока ціна цілком обґрунтована. Корпус, де розміщений роз’єм, виконаний із пластику, але всередині екранований сталлю, щоб уникнути наведень на електронні компоненти. 24 контакти, що паралельно йдуть від роз’єму Type-C, припаяні до 10-шарової логічної плати, всі вони задіяні в роботі кабелю.


Кабель містить три види дротів, кожен зі своїм призначенням. Наприклад, екрановані жили відповідають за високошвидкісну передачу даних, а неекрановані – за живлення і за обмін даними за низькошвидкісним стандартом USB 2.0. На виході з корпусу дроти обтиснуті в декількох напрямках, а логічна плата захищена від стрибка напруги за допомогою запобіжника.


Співробітники Lumafield виявилися вражені побаченим і назвали цей кабель приголомшливим зразком точної інженерії. Вони порівняли його з більш дешевими аналогами. Кабель Amazon Basics USB-C коштує вдесятеро дешевше, і його конструкція набагато простіша: лише 12 контактів, що перетинають один одного, заземлений екран усередині корпусу і невелика мікросхема для управління живленням і передачею даних.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кабель NiceTQ USB-C за 5,5 доларів виявився ще більш примітивним. У нього немає екранування і заземлення, корпус тримається за дріт за допомогою гумового ущільнювача. У роз’ємі Type-C вісім контактів, але до кабелю під’єднано лише чотири з них, резервне підключення на випадок розриву дротів не передбачено. Логічна плата геть відсутня, а це означає, що кабель з’єднує два пристрої безпосередньо, не забезпечуючи повноцінний захист від перевантаження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.