Nokia звільнить 14 000 співробітників після падіння доходів на 20%

Nokia звільнить 14 000 співробітників після 20% падіння доходів
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Nokia, фінська компанія, що виробляє обладнання для телекомунікаційних мереж, повідомила про падіння продажів на 20% у порівнянні з попереднім кварталом. Щоб компенсувати цей вплив, компанія звільнить 14 000 співробітників, що становить понад 15% від загальної кількості персоналу.

За словами генерального директора, продажі обладнання 5G впали на 40% в Північній Америці, а інші основні ринки також пройшли пік зростання. За оцінками компанії, звільнення дозволять Nokia заощадити 400 мільйонів євро до кінця 2024 року і ще 300 мільйонів у 2025 році.

Сполучені Штати є одним з найбільших ринків для Nokia та іншого постачальника обладнання Ericsson. Компанії очікують сезонного поліпшення в наступному кварталі, але загальна невизначеність збережеться й у 2024 році.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В інтерв’ю Reuters Пекка Лундмарк, президент і головний виконавчий директор Nokia, сказав, що компанія все ще вірить у середньо- та довгострокову перспективу ринку, але він “просто не знає”, коли він відновиться. Інформаційне агентство зазначає, що 5G повинен був стати революцією в автоматизації та підключенні, але бізнес не поспішає впроваджувати нову технологію для безпілотних автомобілів і роботи на великих відстанях у медичній галузі та інженерії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.