Новини України та Світу

Тім Кук відвідав завод Luxshare в рамках підготовки до складання Vision Pro

Share

Генеральний директор Apple Тім Кук відвідав виробничі потужності китайської компанії Luxshare Precision Industry Co, яка готує складальні потужності для випуску гарнітури Vision Pro.

За повідомленням державного видання Shanghai Securities News, у середу вранці Кук був помічений під час екскурсії заводом, що належить компанії Luxshare, великому постачальнику Apple AirPods, який також отримав замовлення на iPhone 15 і був включений до переліку виробників Vision Pro, у північній частині східної провінції Чжецзян.

Слідом за цим з’явилися повідомлення про відвідування Куком магазину Apple Store в Ченду, столиці провінції Сичуань, де він із захопленням розповідав журналістам про роботу китайських розробників над додатками для Vision Pro – першого великого нового продукту Apple за останнє десятиліття.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Голова компанії Apple розмовляє з головою ради директорів Luxshare Precision Industry Co Грейс Ван Лайчунь під час екскурсії заводом китайського виробника, 18 жовтня 2023 року. Фото: Weibo

Екскурсія заводом Luxshare, судячи з усього, свідчить про те, що Apple знову висловила довіру до виробничого ланцюжка материкового Китаю на тлі нещодавніх спроб різних постачальників компанії диверсифікувати складальні потужності в таких країнах, як Індія і В’єтнам.

На думку аналітика Counterpoint Research Івана Лама, угода з Luxshare як збирача Vision Pro стала першим випадком, коли Apple залучає постачальника з материкового Китаю для створення продукту “першого покоління”.

Аналіз, проведений консалтинговою компанією Wellsenn XR, що відслідковує сектор доповненої і віртуальної реальності в Китаї, показав, що збирачем Vision Pro буде виступати компанія Luxshare, а у виробництві компонентів для пристрою беруть участь ще щонайменше шість постачальників, включно з Foxconn.

Компанії, розташовані на материковому Китаї і Тайвані, склали більше половини від загальної кількості постачальників, які брали участь у виробництві Vision Pro, серед яких були також південнокорейські Samsung Electronics і LG Electronics і японська Sony Corp.

Компанія Luxshare була заснована 2004 року Грейс Ванг Лайчун, уродженкою міста Шаньтоу в південній провінції Гуандун. Пропрацювавши 10 років на конвеєрі зі складання кабельних роз’ємів у Foxconn, Ванг залишила компанію і разом зі своїм братом заснувала Luxshare.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Samsung офіційно ще не представила Galaxy Watch FE, але вже почала їх безкоштовно роздавати

    В останні кілька днів ми вже бачили безліч витоків щодо майбутнього бюджетного смарт-годинника Samsung Galaxy…

    07.06.2024

    Емулятор Nintendo 3DS тепер доступний на iPhone

    Оновлені правила App Store відкрили дорогу любителям ретро-ігор. На цьому фоні з'явився Folium, емулятор Nintendo…

    07.06.2024

    HTC назвала дату випуску смартфона U24 та представила його на тизері

    HTC випустила рекламне зображення, присвячене новому смартфону U24, а заразом розкрила дату його презентації. Інсайдери,…

    07.06.2024

    Зміни в Windows 10: платне оновлення на горизонті

    Компанія Microsoft зважилася на вкрай незвичайний крок - вона відновила програму бета-тестування Windows 10. У…

    07.06.2024

    Новий iOS-додаток робить з iPhone аналог камери Leica

    Компанія Leica представила мобільний додаток Leica Lux для користувачів iPhone. Воно включає набір профілів, які…

    07.06.2024

    У липні Samsung представить одразу 8 нових пристроїв

    Ресурс Wccftech звернув увагу на пост інсайдера під ніком Alvin, який опублікував список майбутніх новинок…

    07.06.2024