Світові продажі смартфонів знизилися на 8% у 3-му кварталі

Світові продажі смартфонів знизилися
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У липні-вересні світові продажі смартфонів знизилися на 8% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Згідно з останнім звітом Counterpoint, основним фактором падіння продажів є уповільнення споживчого попиту. У третьому кварталі ринок продемонстрував незначне зростання на 2% порівняно з другим кварталом, що, ймовірно, пов’язано з виходом на ринок iPhone 15 минулого місяця.

Samsung зберіг своє місце провідного світового гравця на ринку смартфонів, на який припадає близько 20% загального обсягу продажів у 3 кварталі. Серія Galaxy A стала ключовим драйвером для південнокорейського бренду. Apple посіла друге місце з 16% ринку, а Xiaomi замкнула трійку лідерів з часткою 12%. Oppo (10%) та vivo (8%) були рештою брендів у першій п’ятірці рейтингу.

Honor, Huawei та Transsion Group (Tecno, Infinix, itel) були єдиними брендами, які продемонстрували позитивне зростання у 3 кварталі, тоді як усі п’ять найбільших брендів (без Apple) зазнали двозначного падіння у річному обчисленні. Аналітики Counterpoint очікують, що імпульс, який спостерігався у вересні, збережеться і в 4 кварталі, а наприкінці року, під час свят, спостерігатиметься високий попит.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОCounterpoint

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.