ЗМІ підрахували кількість крилатих ракет, які Росія зберігає для зимових атак

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ця кількість стосується крилатих ракет, які Росія наразі здатна виробляти.

За останні місяці Росія використала для атак майже всі крилаті ракети, які вона здатна виробляти. Якщо агресор і накопичує ракети для зимової атаки на енергетичну інфраструктуру, то цей процес розпочався лише в жовтні.

Такого висновку дійшов журнал Defence Express, який спеціалізується на питаннях озброєнь. Свої висновки автори публікації роблять, екстраполюючи статистичні дані про обстріли протягом весняно-літніх місяців та оцінки української розвідки щодо виробничих потужностей в Росії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприклад, у травні Головне управління розвідки Міноборони України заявило, що Росія може виробляти близько 70 крилатих ракет різних типів на місяць. За таких темпів за сім місяців, з березня по вересень, противник зможе випустити близько 490 крилатих ракет. Якщо припустити, що Росія поступово нарощує виробництво, то ця цифра може сягнути до 600 ракет за цей період.

Однак за той же період з початку травня (оскільки в березні і квітні обстрілів практично не було) по 16 жовтня противник випустив приблизно 596 крилатих ракет Х-101, Х-555, Х-55, “Калібр” і Р-500 для ЗРК “Іскандер” на українській території. Це теоретично стільки ж, скільки могли б випустити російські військові за цей період.

“Загалом, нарощування відбулося протягом жовтня, коли противник застосував лише одну крилату ракету. Однак у Росії все ще є балістичні ракети, ракети Х-22, Х-59 і “Онікс” і, що найголовніше, невизначені запаси і виробничі потужності авіаційних ракет (Шахед).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.