Чи плануються відключення електроенергії: Міністерство енергетики зробило важливу заяву

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Україна готується до можливості масштабної атаки на свої енергетичні об’єкти. У зв’язку з цим українську громадськість турбує питання, чи буде запроваджено графік віялових відключень електроенергії.

Міністерство енергетики виступило з офіційною заявою. У ній міністерство відповіло на запитання щодо можливого запровадження графіку віялових відключень електроенергії.

Коли українцям очікувати на графік відключень електроенергії?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство зазначає, що напередодні опалювального сезону в соціальних мережах активно поширюється інформація про нібито запровадження в Україні графіку віялових відключень електроенергії.

Міністерство енергетики повідомляє з цього приводу наступне Наразі електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для забезпечення потреб споживачів. Наразі жодних обмежень у постачанні електроенергії в жодному регіоні країни не передбачається, зазначають у міністерстві.

Водночас, у відомстві зазначають, що введення графіку аварійних відключень можливе лише у випадку масштабних обстрілів з боку Росії. У такому випадку будуть пошкоджені електроустановки. Це також може статися в разі технічних збоїв або поганих погодних умов.

У міністерстві наголошують, що енергетики готують енергосистему до опалювального сезону. Водночас міністерство звертається до громадян України. Їх закликають зберігати пильність і користуватися лише офіційною та достовірною інформацією.

Міністерство енергетики готується до можливих відключень електроенергії.
Заступник міністра енергетики Світлана Гринчук підкреслила, що Міненерго опрацьовує різні варіанти розвитку подій. Розглядаються як найбільш оптимістичні, так і найбільш песимістичні. Водночас, вона запевнила, що вони роблять майже все, що в їхніх силах, щоб уникнути відключень.

“Ми розуміємо, що ворог не припинить атакувати, і від точності його обстрілів та кількості завданих збитків залежить, чи буде відключення, чи ні. Але у нас є величезний досвід минулої зими”, – сказала вона.

За її словами, Міністерство енергетики підготовлене на всіх фронтах. Воно також розуміє, як має діяти. І ми зробимо все можливе, щоб будь-які відключення, спричинені російськими обстрілами, були якомога коротшими”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.