Космічний апарат NASA “Психея” розпочав подорож до таємничого астероїда

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ракета SpaceX Falcon Heavy, запущена з Космічного центру Кеннеді у Флориді о 16:19 за київським часом у п’ятницю, успішно відправила зонд NASA Psyche у подорож для дослідження астероїда Психея 16. Вважається, що цей об’єкт є одним з найбільш багатих металом астероїдів у Сонячній системі.

Запуск став важливою віхою у співпраці NASA та SpaceX і першою офіційною міжпланетною місією для Falcon Heavy, повідомляє 24 канал. Після зльоту всі 27 двигунів першого ступеня ракети Merlin з ревом запрацювали, піднявши ракету в космос.

Незабаром після цього бічні прискорювачі від’єдналися від центральної платформи і граціозно повернулися до космічного узбережжя Флориди, приземлившись синхронно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За кілька хвилин головний прискорювач вимкнув двигуни першого ступеня і відокремився від другого ступеня ракети; бічний прискорювач, який успішно стартував вчетверте, буде відремонтовано для підтримки майбутніх місій Falcon Heavy.

Приблизно через годину після запуску зонд Puschke відокремився від другого ступеня і почав розгортати свої сонячні панелі площею 75 квадратних метрів – ключове джерело енергії для міжпланетних подорожей.

Варто зазначити, що Puschke є першим космічним апаратом NASA з силовою установкою на ефекті Холла – силовою установкою, яка працює виключно за рахунок здатності використовувати сонячну енергію.

Передачі.
Місія Психеї спочатку була запланована на 12 жовтня, але запуск був відкладений через погану погоду. До цього запуск відкладали кілька разів, спочатку через проблеми з програмним забезпеченням польоту, а потім через невідповідності в системі терморегулювання. Інженери старанно працювали до останньої хвилини, щоб забезпечити відсутність помилок у параметрах наведення, навігації, управління та захисту від збоїв.

Місія Психея
Основною метою місії Psyche є дослідження металевого астероїда Психея 16, унікального об’єкта в поясі астероїдів між Марсом і Юпітером. Вважається, що цей астероїд є давнім протопланетним ядром, яке так і не перетворилося на повноцінну планету. Вивчення цього об’єкта може надати цінну інформацію про процес планетоутворення.

Ми сподіваємося, що вивчення цього астероїда розповість нам більше про залізні ядра інших планет нашої Сонячної системи. У тому числі про планети, які є найбільш важливими для нас – ті, на яких ми живемо”, – пояснив Нікола Фокс, заступник директора Управління наукових місій NASA.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.