Топ-3 найкращі смартфони до 10 000 гривень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон, що поєднує в собі всі необхідні для користувача якості, необов’язково повинен бути дорогим. У статті розповімо про 3 найкращі смартфони до 10 000 грн, які можна придбати просто зараз.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 4G 8/256 ГБ

Стильна модель від Xiaomi випускається в чотирьох колірних рішеннях з візуально приємним градієнтом на задній кришці. Великий екран діагоналлю 6.67 дюйма і тонкими рамками оснащений AMOLED-матрицею і високою частотою оновлення екрану – 120 Гц забезпечують плавну картинку як в іграх, так і при перегляді відео. Пристойний запас за яскравістю дає змогу використовувати смартфон без проблем навіть у сонячну погоду на вулиці.

У модель вбудована ємна батарея на 5000 мАг, яка забезпечує автономність пристрою більш ніж на добу. Швидка зарядка на 67 Вт йде в комплекті і дає змогу повністю зарядити смартфон за 45 хвилин. Працює модель на базі непоганого процесора Snapdragon 732G, що набирає в тесті Antutu 420 000 балів. Забезпечує хорошу продуктивність, телефон працює плавно і не гріється. Смартфон справляється з мультизадачністю, тому під час відкриття та роботи одразу кількох додатків не гальмує.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У пристрій встановлено кілька камер: основна на 108 Мп, ширококутна і макро. Знімки виходять досить чіткими, насиченими, є вбудований портретний режим для ефектного розмиття фону. Фронтальна камера на 16 Мп хоч і непогана, але видає не надто деталізовані фотографії.

Крім іншого, смартфон має стереодинаміки, підтримує безконтактну оплату, має вбудований ІЧ-порт, широкий список підтримуваних аудіокодеків, а також великий об’єм пам’яті та слот під microSD-картку.

HUAWEI Nova 10 8/128GB

Модель з цікавим дизайном – блок камер і логотип на задній кришці виконані у вигляді “позолочених” елементів, що виділяє смартфон на тлі більшості конкурентів з мінімалістичним зовнішнім виглядом. Сам смартфон легкий і тонкий. Має значний AMOLED-екран діагоналлю 6,67 дюйма, рамки смартфона практично непомітні. Є підтримка 120 Гц частоти оновлення екрану. Також варто відзначити відмінну передачу кольору і хорошу яскравість.

Камери представлені у вигляді основного сенсора на 50 Мп і ультраширококутного на 8 Мп. Також є датчик глибини для створення портретних знімків з ефектом боке. Фотографії вирізняються насиченістю і деталізацією, що свідчить про високу якість камер смартфона. Фронтальна камера також видає детальні і опрацьовані знімки, які на порядок кращі, ніж у багатьох конкурентів.

У модель встановлено 8-ядерний процесор Snapdragon 778G 4G. Він добре справляється як з повсякденною активністю, так і з багатьма не надто вимогливими мобільними іграми. За автономність відповідає батарея на 4000 мАг, якої вистачає на цілий день використання смартфона. Швидка зарядка на 66 Вт заряджає модель приблизно за 45 хвилин.

Смартфон має датчик відбитків пальців, вбудований під екран, сучасні модулі Wi-Fi 6 і Bluetooth 5.2, непогані динаміки. Модель також підтримує дві SIM-картки, однак слот під SD-картку, як і підтримка eSIM, відсутні.

Samsung Galaxy A24 8/128 ГБ

Мінімалістичний за дизайном смартфон, вирізняється приємними колірними рішеннями глянцевого корпусу. Дисплей діагоналлю 6.5 дюйма має матрицю SuperAMOLED, високу щільність пікселів (396 ppi), проте максимальна частота оновлення екрана – лише 90 Гц. Грані екрана помітні, а фронтальна камера виділена в центрі дисплея у вигляді “краплі”.

За продуктивність відповідає процесор MediaTek Helio G99. Його цілком вистачає для повсякденних завдань, наприклад, для роботи 2-4 не надто вимогливих додатків одночасно. Смартфон оснащений батареєю на 5000 мАг, за помірного використання пристрій протримається на одному заряді 1,5-2 дні (з вимкненим режимом “Always On Display”). Є підтримка швидкої зарядки, але купувати зарядний пристрій доведеться окремо. Повністю зарядити смартфон вийде приблизно за 1,25 години.

Набір камер складається з основного об’єктива на 50 Мп, ультраширококутного на 5 Мп, а також сенсора для макрозйомки на 2 Мп. Як і на інші смартфони Samsung, на цю модель можна робити якісні фотографії з гарною деталізацією і реалістичною передачею кольору. Хоча датчика глибини в цьому смартфоні немає, портретний режим є і працює на основі ШІ, видаючи непоганий результат.

Оснащений не комбінованим слотом – можна одночасно використовувати і дві SIM-карти, і карту пам’яті. Датчик відбитка вбудований у кнопку ввімкнення, спрацьовує стабільно і швидко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.