Унікальний БТР-90 помітили на передовій: експерти пояснили, чому це катастрофа для Росії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ця унікальна машина брала участь в атаці російської армії на Авдіївку.

Росіяни вкотре привезли на передову справді незвичну військову техніку, вкотре продемонструвавши критичну нестачу озброєння в армії окупанта. Цього разу це був БТР-90, який ніколи не вироблявся у великій кількості.

За повідомленням одного з російських телеграм-каналів, БТР-90 брав участь у спробі штурму Авдіївки. На підтвердження цього твердження були оприлюднені фотографії, на яких бронемашина чітко позначена символом “V”, який використовується російськими військовими поряд із символом “Z”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

БТР-90 є справді унікальною машиною, оскільки їх було побудовано лише декілька, і за даними Defence Express, розробка бронемашини розпочалася в 1994 році, а державні випробування розпочалися в 2004 році. Серійне виробництво планувалося розпочати в 2011 році, але через високу вартість Міністерство оборони Росії відмовилося від закупівлі цієї моделі, віддавши перевагу дешевшому БТР-82А.

Використання БТР-90 на фронті викликає здивування не лише тому, що таких машин залишилося дуже мало, і вони мали б бути збережені для музейного використання, але й через відсутність інфраструктури для їхнього обслуговування.

Військовий експерт Олександр Коваленко наголошує, що використання БТР-90 на фронті є свідченням критичного дефіциту військової техніки у агресора.

“Таких БТРів у Росії всього кілька одиниць. Знову ж таки, не десятки, а одиниці. І зараз чомусь унікальний БТР-90 користується величезним попитом у повному розумінні цього слова. Причини цього насправді досить приземлені. Російський військово-промисловий комплекс не справляється з компенсацією втрат БТРів, і на фронт відправляється все. Абсолютно все”, – каже експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.