Британський регулятор дозволив Microsoft поглинути Activision Blizzard

Британський регулятор дозволив Microsoft поглинути Activision Blizzard
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще в січні 2022 року Microsoft оголосила про свої плани придбати Activation Blizzard в рамках угоди вартістю 68,7 мільярда доларів — найбільшої угоди в ігровій індустрії. Але все пішло не зовсім так, як планувалося, оскільки проти поглинання виступили регулятори США, ЄС та Великобританії. Microsoft вдалося виграти судову заборону в США, а згодом отримати схвалення від регуляторів ЄС, що залишило єдиною серйозною перешкодою для угоди британське Управління з конкуренції та ринків (CMA).

Тепер цю перешкоду подолано, оскільки CMA дало зелене світло угоді.

Ключовим моментом є те, що Microsoft передасть Ubisoft права на хмарні ігри для ігор Activision, що усуває найбільшу претензію CMA до угоди. Це означає, що Microsoft не зможе ліцензувати будь-які права на хмарні ігри для існуючих або майбутніх ігор Activision Blizzard протягом наступних 15 років. CMA вважає, що це призведе до покращення конкуренції, що є кращим для споживачів та економічного зростання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Продаж прав Activision на хмарні стрімінгові сервіси Ubisoft запобігатиме потраплянню важливого популярного контенту, зокрема таких ігор, як Call of Duty, Overwatch та World of Warcraft, під контроль Microsoft у сфері хмарних ігор. Реструктуризована угода значною мірою усунула занепокоєння, які виникли в АМКУ після початкового розслідування, що завершилося на початку цього року.

АМКУ виявив обмежені залишкові занепокоєння щодо нової угоди, але Microsoft взяла на себе зобов’язання, які гарантуватимуть, що умови продажу прав Activision компанії Ubisoft будуть виконуватися АМКУ.

CMA проконсультувався щодо цих зобов’язань і переконаний, що вони забезпечать необхідну мережу безпеки для належної реалізації цієї угоди.” – повідомляється у пресрелізі CMA.

Activision Blizzard тепер стане підрозділом Microsoft Gaming, що зробить Microsoft третьою за величиною ігровою компанією після Tencent і Sony.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.